NuffNang

WeLcOMe tO eInZmIsZmeSSy cOrNer

You are not allowed to copy my photo, writing or ideas unless you asked me first. All content was my copyrights which only contain my thought that maybe changed and not permanent. Do enjoy reading my blog. Thank you for drop by~

Ahad, 5 Jun 2011

"Eh siapa Mira Edora tu?"

entri aku kali ini berkisarkan sorg gadis bernama mira edora....
jujurnye...aku mmg tak kenal pun sape die....
tp disebabkan die kata boleh karang cerite....
maka aku pun nak mencube la....
aku akui aku belum boleh menulis dengan baik lg sekarang ni....
tp takpe la....nak jd penulis bukan mudah kot~
huhu....
lebih2 lg nak tarik perhatian para pembaca.....

aku & mira edora.....
sape lg chumell???
hahaha....takde la....of coz la aku tak sechumell die~
hahaha...tgk kat ats tu...tgk!!!
kan...chumell jep katun hasil dr gmbo cik penganjur kita sendiri....
ni ckp jujur keyh takde 'kipas2' punye....

ok story ni bermula di sebuah sekolah kota metropolitan
aku a.k.a taiko crew 0910
mira edora a.k.a diva pinky club

aku dan mira edora mmg tak pernah sebulu sebabnya kitorg berbeza dari segi karakter......
aku mmg terkenal dgn gaya yang cool, manakala mira edora sibuk dgn loose powder.....
aku dipanggil tomboy sebab pengikut lelaki aku lebih ramai berbanding perempuan, mira pula asyik dengan barangan berjenama yang mahal2....

disebabkan aku nak rekrut anak buah dan mira pun nak menambah bilangan ahlinya kitowg gaduh besar~

aku:weyh, ko dgr sini k, jgn penah nak cilok pengikut aku...
mira:la....nape lak u??? bukan ada cap mohor u pun kat bdk tu....
aku:ok...kali ni aku boleh lepaskan bdk tu.....tp next tyme jgn harap la!kita buat perjanjian!
mira:ah...u jgn main kotor sudah....i tak suka okeh!
aku:aku jaga kawasan aku....kau jaga kawasan kau!deal?
mira:i accepted!

walaupun aku buat group yg dianggotai oleh bdk2 bermasalah tp kitowg bukan teruk....cuma kdg2 langgar disiplin sekolah jek....cm ponteng sekolah....tp besenye kitowg blajo kat luo....seronok smbil menghayati alam~
mira edora pula lain citenye....dia buat group tok org2 yg setaraf dgn dia....dia mmg kaya....sbb tu jaga penampilan gila2.....

sejak dari hari tu, aku dan mira sepakat dgn perjanjian..
namun aku bukanlah jht mana pun....

suatu hari...sewaktu tamat persekolahan
mira edora spt biasa menunggu ayahnya utk menjemput dia pulang....

TIBA-TIBA....

pengacau 1:hey si cantek...nak kenal boleh??? (tgnnya bermain-main dgn rambut mira edora)
mira edora:a...ap...apa u all nak ha??? (menoleh kiri, kanan..ternyata hampa kerana tiada kelibat sesiapa pun di luar kawasan sekolah)
pengacau 2:eh..eh...dia dok tanya lg??? (cuba merapati mira edora)
mira edora:eh...pergi la...jangan kacau aku....(berkira-kira mahu menjerit...tapi sejenak dia tergamam)
pengacau 1:kitowg mmg suka kacau org....org cantek mcm ko... (tersengih)
pengacau 2:jom la aku da tak tahan!!! (terkinja-kinja cm beruk)

aku dan beberapa owg crew aku terlihat kejadian tu....kemudian~

crew 1:aku g panggil pak guard k....
aku:cikgu laki sekali lau dpt
crew 2, crew 3 dan crew 4:jom kita settle dulu....
aku:set! (ibu jari ke ats)

crew 3:hey polis,polis!!!! (jerit dgn lantang)
pengacau 1:polis la.... (gabra)
crew 4:sini en....cepat-cepat! (berpura-pura)
crew 2:en....dia nak buat perkara tak senonoh dgn gadis tu.... (menjayakan watak)
aku diam dan terus menarik mira edora....
pengacau 2:hey bdk ko nak kelentong aku ke??? (tgnnya memegang bahu aku)

aku menepis~lalu.....
dia cuba menumbuk dimuka..aku mengelak....pengacau 2 terus mengeluarkan pisau....
pengacau 1 cuba mempertahankan diri apabila crew 2, crew 3 berdiri berhadapannya....
sebelum sempat aku diapa-apakan....

pak guard:hey ko nak buat apa ha??? (mengacukan kayu batalionnya)
pengacau 1,pengacau 2 terus beredar meninggalkan tempat tersebut kerana memandangkan kitowg lebih ramai drpd dia....
cikgu aman muncul setelah sumenya berakhir....

mira edora:thanks u all coz selamatkan i td....(mira edora mengurut dada, lega)
aku:not a big deal...ko htg aku 1...(aku mengankat kening)
mira edora:eiiiii....cmtu pula u ni...(muka mira edora keruh)
aku:takde la aku guwo2 jek tu
crew 2:taiko bukan jenis suka ditolong...tp dia suka menolong...
crew 3:yup...(menepuk bahu crew 2)
crew 4:jom gerak!
aku:k la, aku gerak dulu...ko jge diri baik2....(aku angkat tgn)

sejak dari insiden tu aku dan mira edora mulai rapat....
ada yg ingt kitowg ni lesbian....yela....kan dyowg anggap aku tomboy....tak kurang gk yg anggap aku pengkid...cis tarak guna!

tak sampai situ jek persahabatan kami....
sewaktu aku dan mira edora lepak kat atas bumbung mengahadap langit ciptaan tuhan..
aku:mira camne ko dress up ha?
mira edora:asal u tanya dear?
aku:er....takde pape la....
mira edora:no!i tau u mesti ada pape...story la kat i....
aku:tp ko tau kan aku tak suka nak minta tlg ni...
mira edora:ok cmni u anggap je ni credit i sbb u tlg i dulu masa kena kacau...
aku:eh aku tlg ikhlas la...
mira edora:i suruh u anggap jela....sbb u susah sgt nak terima pertolongan dr i...
aku:ok....(senyum)...sebenarnya....aku suka kat sorg dak crew aku....lusa hari jadi dia....so aku ingt nak...
mira edora cepat memintas...
mira edora:means ko nak dress up like a girl??? (kening mira edora terangkat)
aku:(tunduk)...ya.....
mira edora:owh....tu je....i ingt apa la sgt~
aku:ha? (terkejut) maknanya???
mira edora:i will make over u dear...trust me!
aku:(muka bling2~) aha....thnks mira....

hari yg ditunggu-tunggu pun tiba....
handphone mira edora berdering minta diangkat....

aku:mira!!!!aku.......

atas jasa mira edora aku berjaya memikat org yg aku suka....
dan mira edora juga senang hati dengan kegembiraan aku...

tunggu tak habis lg!!!

ketika aku dan mira edora lepak di tempat biasa....
aku:eh mira....ko ni....tak kesah ke aku nan _ _ _ _
mira edora:nape lak u tanye i cmni???
aku:yela org ckp kitakan.....
mira edora terkejut lalu menjerit
mira edora:hey!!!!u ingt i les ke apa???
aku:da tu ko tak penah cite sal pakwe ko kat aku...mana nak tau....
mira edora:ada lah...ni ha....(sambil menunjukkan gambar)
aku:eh gmbo katun apa ko tunjuk kat aku ni mira oit???
mira edora:eh? (mira edora mengambil semula dari tangan aku) em...tu gmbo versi dollydle la....
aku:hm...aku tau...saje jek...tp nape takde yg real???
mira edora:tak nak kantoi nan parents i la...
aku:(terkejut) eh ko takot nan parents heh??? (aku gelak guling2)
mira edora:(muka merah padam) eh...u ni...bukan la....

begitu persahabatan antara aku dan mira edora.....kami menjadi sahabat baik selepas beberapa peristiwa yang berlaku dalam hidup kami!!!

haha....
ni la cite rekaan aku
harap cik mira edora sukakannya...
penat kot dok mengerah otak...+ menaip....
sok ada kelas...
so enjoy myself...
da.....



7 ulasan:

Cik Mira berkata...

entry best! terel nye mengarang cite panjang2. menyentuh hati ku ini. hehehe gud luck dear! btw thanks sbb join :)

| princess SchaBieber | berkata...

nice one . . gud luck tuu.. jum terjah entry scha plak :)

kiwi berkata...

nice story :)

einz miszmessy berkata...

cik mira:
sorry lau panjang sgt...hehehe...thanks sbb sudi luangkan masa baca entri einz....

princess SchaBieber:
thanks....ok2~

kiwi:
thanks a lot...

Cik Mira berkata...

hehe no problem babe. mira suke bace bace ni :D

shafmechy berkata...

best jugak crita wak karang tu..hehe..gud luk =)

einz miszmessy berkata...

cik mira:
hahaha...lega lau awk suka...hahaha...cm nak publish lak...hahaha... ;p

shafmechy:
yeke???thnx.... ^_^