NuffNang

WeLcOMe tO eInZmIsZmeSSy cOrNer

You are not allowed to copy my photo, writing or ideas unless you asked me first. All content was my copyrights which only contain my thought that maybe changed and not permanent. Do enjoy reading my blog. Thank you for drop by~

Isnin, 21 Disember 2009

[cendol oh cendol]

sebut pasal cendol,,,memang kegemaran abah aku,,,melarat-larat virusnya sampai ke semua orang dalam keluarga aku,,,
beberapa hari lepas,,,aku bersama mak serta dua orang kakak aku pergi ke baitulmal yang terletak berdekatan dengan sekolah tinggi muar -HSM- cool pulak bunyi nama sekolah tu,,,famous je dengar,,,hahaha,,,
selesai mencari barang -barang yang dicari tak jumpa pun- aku ternampak la seorang pak cik penjaja yang menjual cendol,,,kebetulan memang tekak memang haus,,,aku pun apa lagi,,,bagi link kat mak aku,,,mak aku memang faham perangai aku kalau bab makan ni,,,memang dahsyat,,,huhu,,,
masa mak aku pergi membeli aku tak ikut pun,,,aku temankan kakak ngah aku yang masih mencari barang,,,
mak aku pergi membeli cendol bersama kak long aku,,,aku fikir beli dua kongsi empat tapi rupa-rupanya beli seorang satu,,,hish,,,
mak aku ni pun kan,,,patut cuba dulu ni tak,,,
bila dah dekat baru aku nampak,,,cendol pak cik ni mesti tak bape sedap,,,
lepas je sedut,,,sreet,,,cendol bersama santan dan pulut berserta kacang merah masuk kekerongkong,,,fuh!lega,,,tapi memang tak sedap pun,,,seperti yang aku jangka,,,huhu,,,lega sebab tekak memang tengah kering,,,
cendol bau kapur da,,,pulut lak agak jelantah,,,kacang merah pulak tak berapa empuk,,,adus,,,confirm ni la kali pertama dan terakhir aku beli cendol ni kat sini,,,tidak lagi
perkara yang sama berlaku juga semalam,,,
sepupu aku melangsungkan perkahwinannya,,,aku pergi satu keluarga,,,
abah aku parking kereta dibahu jalan berdekatan dengan rumah pengatin,,,
bertentangan dengan bahu jalan terdapat deretan gerai,,,
gerai apa lagi kalau tak cendol yang menarik minat bapak aku,,,
siap ada dialog lagi antara abah aku dengan kak ngah aku,,,
abah:cendol la,,,nah (sambil menghulurkan duit not rm5) kau pergi beli cendol
kak ngah:hek eleh abah ni,,,orang kerja kahwin dapat minum free je,,,abah nak pergi beli buat apa???
abah:alah aku nak merasa,,,
selapas membeli tiga bungkus cendol+kacang merah,,,
abah:ha'ah orang buat kerja kahwin gatal aku pergi beli lagi,,,
tahu kenapa abah aku cakap macam tu???
sebab tak sedap,,,
sure!!!

2 ulasan:

CintaZulaikha berkata...

hadoi..,sy mmg suka gila cendol. nk plk cendol kat johor..mantap gitooooo....

einz miszmessy berkata...

iyekew???
kat muo ori tau....jom2 mai la dtg boleh jep nak belanja....yang ada pulut? kacang merah???
hehehe.....