NuffNang

WeLcOMe tO eInZmIsZmeSSy cOrNer

You are not allowed to copy my photo, writing or ideas unless you asked me first. All content was my copyrights which only contain my thought that maybe changed and not permanent. Do enjoy reading my blog. Thank you for drop by~

Khamis, 30 Jun 2011

karya untuk dinikmati

olla~
hi...kali ni aku nak sharing something very special
tp bukan la karya aku...
aku minta kat lecture aku....
tp dye kata ni pun bukan karya dye...
tp dye amek dlm fb SUG ~ Bla... Bla....
kata en. aku senior yg buat...
by the way karya dye pd aku special kot~
in love ^_^
heeee....
pe kata lau kowg hayati k???
enjoy reading dear~
da!!!

Selasa, 28 Jun 2011

em....

salam
tak perlu entri panjang lebar cukup sekadar pengisian berbanding celetoh hari ni

kenangan masa kecik2...
mak balik dr keje...
dok tgu kat tepi pintu...
mak mesti bawak ole2 tok aku....
makanan...
bukan pape pun...
aku juz nak ckp...

"mak ..... wndu sgt kat  mak!"

Isnin, 27 Jun 2011

Bila Cerapan Matahari jadi Cerapan Air Hujan

selamat sejahtera
he....
hari ni aku pnt sgt....
mana taknya 
nak g site hujan...
pg hujan...
ptg pun hujan...
hahaha....

byk ag set tak siap!!!!
em....
wiso lak....

g balik hujan...
penat bdn bwk barang...
aku nga pk cmne sok tyme pose nak ne g site...
arghhhhh....
confirm la cm terpaksa buka pose???
heeeee...
aku ok gak...
lau dak laki???
ada excuse kew???

heee....
bawak dye ni la...
berat
hahaha....
 
heeeeeeeeeee...
tp dak kump aku baek.....
sume pun tak bg aku bawak brg....cume td aku yg beriye2 nak angkt tripod
huuuuu.....
gmbo takde lak nak upload....um....
so sad!!! 
k la babai~

Sabtu, 25 Jun 2011

rapuhnya insani

mutiara jernih membasahi pipi....
tak mampu ditahan lg dr berguguran...
tenang la hati....
ini dugaan yg diberi-NYA....
penghapus dosa....
menguji iman....
sungguh
kaku
kelu
ketar
sejenak jemari mula betaut....
mata terpejam rapat....
bibir tanpa henti melafazkan zikirullah....
mengharapkan kekuatan
jika ini lah yg harus ditempuh...
redha
hati yg kosong perlu diisi....
minta dijauhi segala intipati yg tak pasti
hasutan yg keji
mengajak pd yg bukan hakiki...
tersenyum ^_^
seperti nama
tak ternilai
tak mampu diungkapkan dgn kata-kata....
berlindung di bawah-MU.....
semoga KAU izinkan....


aku = simple

selamat sejahtera semua
hehehe....
kali ni aku nak tanya kowg sume (xpecially girls)
pe pndpt kowg kalau kowg tgk owg laen sume bergaya then kowg tak???

bukan la aku jelez tgk dyowg bergaya 
(malah tumpang epy tgk owg pandai bergaya)
cuma kdg2 terdetik juga kat aty ni...
aku ni selekeh sgt kew???
tau nape aku leh pk cmni???
sumenye sbb aku jenis tak pandai nak bergaya kot...
kdg2 aku nak tergelak tgk gmbo2 aku byk tak menjadi...
tak tau nape...
sbb aku tak photogenic???
maybe la....
tapi ada jep girl yg bese2 bile amek gmbo menjadi jep....
jelez 5 minit~
hahaha....

kdg2 bila da bosan sgt aku akui aku mmg jenis tak bpe kesahkan penampilan...
so tu la sbb nye takde org tertarik kat aku kot...
aku tak kesah...
cuma aku risau lau aku nak ne g temuduga ke t....
cmne?
 apa perlu aku buat???
perlu ke aku pk kan penampilan pd waktu cmni???
hahaha...
lau tanya diri aku sendiri....
jawapannya sentiasa tak....
sbb aku sgt suka ringkas....
tak tepek bedak kat muka....
wlupun owg ckp 
't muka ko rosak, kena pancaran uv'
aku tau....
cuma kdg2 ase rimas....
tp selalu aku bubuh gak bedak ala kadar jep
konon2 nak elak uv...
eh yeke???
bukan uv protection lotion kew???
kehkeh....

bohong la lau aku tak suka nak jd cantik....
lumrah tiap perempuan kot nak jd cantik....

if right now i was only a duck....
i wish someday i will turns to a beautiful swan...
white swan

aha pe aku merepek ni ha???
yg pntg hati dan iman
gagaga...
lau tu cantik...
maka cantik la semuakan
dgn izin-NYA~
amin ya rabbal alamin

Jumaat, 24 Jun 2011

big hugs to them....

semangat mana kau???
lately ni aku cam 'down' sgt....
mmg aku tau there is HIM to me depending on...
tp aku rasa wndu kat kawan-kawan aku juga....
even die dekat pun aku masih wndukan die....
pe tah ag lau yg jauh2.....

masa kat kem BTN...

heee.... tyme ni bawu smpai.... smpt gak pose2~

ha... itu dye ultrawomen taro!!! disebelah cik jelita....

oh o.... apa yg terjadi??? ngeeeeeee.....

yeah2!!! diamond starlite....

syhhhhhhhhhh... kata cik najmi~
haha... pantang jumpe cermin nie~


tgk senyuman bertingkat2!!!

ok... ha..... ni aku pun tak pasan muka cm minta pelempang jep....

hahaha... another diamond starlite....
cik julea ratna...

ni la ketua pengawas sesi 2010 dgn cik najibah??? ngeee...

my twin with julea ratna...

mijie pun ada??? tuang air lg..... hahaha....

cik najibah with mr. myrull


diamond blink2!!! hehehe....


my twin hang wtpe ha??? sape yg kawen nie??? hehehe

pose syue jgn tak pose~huhu

gumbira dye... aucak! aucak!

dok main celah2 ya!!! hehehe....
 
ni la detik2 paling bermakna....
nak ikotkan aty nak upload sume gmbo kenangan....
cuma....
tak sume gmbo ada kat aku skunk....
huhu...
next lah kot....
ngeeeeeeeeeee...

lucu,sengal atau ke2-2nya sekali???

ok ni aku nak cite sal hal semalam...
tp disebabkan keletihan balik dr bandar U aku amek kptsn malas nak online semalam
so pe aku nak cite ni...
aku sendiri pun perlukan jawapan...

cenggini...
semalam swaktu aku + adik nak naik bas U kat tmpt kedai makan...
ada dua bas U... kitowg naik bas yg pertama sebab berada di depan sdkt berbanding yg kedua
kemudian..

bas pertama tu pun teruskan destinasinya tuk amek penumpang kat bus stand sri iskandar yg berwarna oren tu
cm bese bdk2 ni sume serbu bas pertama tu sbb nak naek cpt dan dptkan tmpt duduk~
tp...
tiba-tiba jek....
bila dtg bas U kedua...
sume yg td nye berasak2 nak naek ke bas pertama td...
pergi ke bas kedua....
bas pertama td tak jalan dulu sbb tunggu penumpang 
dalam bas pertama yg aku naik masih banyak lg ruang ksg....
aku + adik bertambah pelik....
pemandu bas tu masih menunggu tuk beberapa ketika....
cume 2-3 owg jep yg naik bas tu...
yg lain berebut-rebut nak naik kat bus kedua tu lg....
aku pelik sgt nape jd cmtu???

smpaikan bas pertama da grk aku tgk penumpang kat bas kedua masih lg berebut-rebut naik...
aku + adik da naik hairan...
'takkan kita salah naik bas kot?"
'takkanlah... sebab sebelum naik td mmg cat kat bas ni bas U'
aku da keletihan memikirkan hal td...
bdn pun mmg penat gile...
hahaha....

Khamis, 23 Jun 2011

why i L.O.V.E my StarLite???

she always try to get me an answer
even sometimes my question sound nonsense
 
for my question that i post in my entry before

sepintas lalu...

a true friend never gets in your way unless you happen to be going down....
by Arnold H. Glasow
 
but i like most of her answer such as

her:this is how I interpret the words,,,
kawan sejati,,,takkan buat kamu rosak dlm kehidupan...tetapi membantu utk menjadi lebih baik..
kawan sejati,,,takkan musnahkan kebahagiaan kawan2 dia...dan apabila kawan2 dia ada masalah, etc...dia akan berusaha membantu sedaya upaya...
a friend indeed is a friend in need~ 

me:if in calculus what does it means????do maths is a friend of mine???

her:kalau math-term's interpretation,,,
kita takkan kenal,,,takkan ingat maths equations kalau kita tak selalu selesaikan maths' quizzes...
bila kita ber'kawan' dgn those questions etc...the equations will be familiarized to us...
so, bila kita rasa susah je nak selesaikan soalan tu, 'kwn2' kita pasti akan menjengah d minda,,,n u'll solve the problem,,,
ngeee~

saje bezakan wane tuh....
sebab aku shuke ijao....
dye shuke merah~
hahaha....

bg yg bese baca kat blog aku tau la sapekah gerangan starlite ni....
lau yg tak kenal???
jom singgah blog dye....
insyallah pasti ada content yg menarik yg akan dye kongsi bersama

2 artikel menarik

aku terbaca artikel menarik drpd blogger keshukaanku...
yg sowg tu aku panggil adik syafrina
artikel dye tentang....
(klik tajuk tersebut utk baca ya....)
manakala dr en prince
satu artikel mengenai...
(klik tajuk tersebut utk baca ya....)
satu menakutkan....
satu ag agak menjijikan???
huhu....
pelik tp benar....
aneh tp tu la yg terjadi.....
percaya atau tak???
caya la!!!
hahaha....

"SEGMEN : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari London"

erk...
dis tyme aku jmpe segmen en. ady budika...huhu....
lawak kot....
tajuk n tempat dituju adalah berbeza....
pape la....
count me in ya en. ady budika....
tak kira2!!!
hahaha...
guwo jep....
mana aku jmpe blog en. ady???
tyme nga blogwalking kat blog cik gugu
menjawab persoalan kan???
so sape2 nak join ag...
meyh la....
huhu....
tata....

Rabu, 22 Jun 2011

sepintas lalu...

a true friend never gets in your way unless you happen to be going down....
by Arnold H. Glasow

tau nape aku post entri ni???
he....sape2 yg faham nan ayt diatas sile terangkan kpd aku~
blh tak???

aku jumpe ayt ni tyme test calculus td....
aku rasa ayt motivasi....
sbb aku tak jawab pun soklan calculus td.....
huhu....

bg respon ya...tq...
aku hargai ^_^ sungguh!

sejenak terhenti .......

apa yg kau pandang?
keindahan alam ciptaan-NYA......
diambil dr kamera mmber
apa yg kau fikir?
kebesaran Ilahi.....
aku amek sndiri pic ni
apa yg kau mahu?
redha dr tuhan.....
amek dr tenet
apa yg kau ucapkan?
kalimah syahadah.....
ni pun dr tenet
apa yg kau lakukan?
perintah dan suruhan-NYA....
ini juga amek dr tenet
maka....
bentangkan tikar sejadah....
amek dr tenet juga~
menghadapkan diri
pada-NYA....
jgn lupa...
selalu ada....
yakin lah....

kegirangan dtg la kembali....
dgn izin-NYA.....
amin

Selasa, 21 Jun 2011

GIVEAWAY : handmade domo-kun plushie by bunbun [2011]

warghhhhhhhhhhh!!!!!
aku jumpe domo-kun....
aku nak jd domo-chan!!!!

nak tau sbb nape aku nak sgt benda ni????
even aku minat gilew kat benda ni...
jujurnye aku cume ada 1 jep domo-kun
tu pun key-chain...
sbbnye
akak aku tu akan bsg lau dpt tau aku beli benda cmni~
sbb akak aku tu queen maka ne la turuti juga~hahaha....
er...tag 3 blogger eh???
he...ok2...bereih2~

seceria pelangi

nurin membuang pandangan ke langit yg luas terbentang.....
dia mendongak.....melihat kepulan awan yg menyorokkan mentari.....
teringat dia akan perbualan itu
tak pernah luput dari kotak ingatannya...
nurin : mama, mama... apa tu? (nurin menunding jari ke langit)
mama : owh, itu namanya pelangi...
nurin :cantik kan mama???
mama : ya... mmg cantik.... (mama menghela nafas berat)
nurin : mama.... pelangi ada banyak warna ya???
mama : ya sayang... ada tujuh warna kesemuanya....
nurin : owh.... in nak jadi pelangi la kalau macam tu..... cantikkan???
mama : (tersenyum) kalau nak jadi pelangi in kena janji dgn mama.... boleh?
nurin : apa dia mama?
mama : kena jadi seceria pelangi....
nurin : maksud mama???
mama : bila in da besar nanti in pasti akan mengerti...

***

"mama!!!!!" nurin bergegas menerpa ke arah mamanya....
waktu itu mama sedang tercungap-cungap.....
mama sukar bernafas....
waktu kian singkat bg mama....
"in... in.. gat.... pe... san... ma... ma..."
"se... ce... ria.... pe... la.... ngi...."
terngiang-ngiang ayat mama di telinga nurin....
mama...

***

"in kenapa termenung?" qistina bertanya lalu duduk disisi temannya.
"aku teringat mama aku...." balas nurin.
"aku faham susah nak terima kenyataan bila orang yg paling kita sayang pergi meninggalkan kita, tp kau harus tabah....." qistina  cuba memberi semangat pd nurin
"qis.... da hampir 2 tahun mama tinggalkan aku.... tp aku masih tak faham kata-kata mama" balas nurin sayu.
"apa kata mama kau?"
"jadilah seceria pelangi........"
"aku tak tau nape mama kau cakap macam tu tp pasti ada sbbnya, dah la pergi la mandi... busuk!" qistina tergelak bila nurin baling bantal ke arahnya.

***

"in, kau da makin kurus aku tgk"
"em..."
"sejak mama da takde kau da tak macam dulu.... murung je... kenapa?"
"tade pape la"
"jgn bohong pd aku..."
"betul... aku ok"
"kalau ok nape kau da tak terurus macam dulu?"
"tade pun...aku pakai makan macam biasa"
"isk degil la kau ni...."
"mmg pun"
nurin terus bermuram.....

***

buku yg disampul dgn balutan kertas berwarna-warni dicapai....
diari mama...
mama menghidap luekimia....
sehingga ke nafasnya terakhir mama tetap menunjukkan sayang...
mama mmg tak suka tunjukkan kesakitan yg dialaminya pd orang lain...
dia akan selalu senyum.... gelak dan menghiburkan orang disekelilingnya....
mama...
mmg hebat.... tak mampu jd spt mama....
kekuatan yg ada dalam diri mama tidak diwarisi....

***

"mama!" jerit nurin sebaik shj melihat kelibat mama memasuki pekarangan rumah.
"sayang in", mama tersenyum melihat nurin berlari-lari mendapatkannya.
"mama beli apa utk nurin?" tanya nurin manja di pelukan mamanya.
"nah!" mama menghulurkan makanan kegemarannya.
dgn riang dia menyambut lalu berlari semula kedalam rumah
waktu itu umur dia baru shj 7 tahun....

***

selakan terhenti di perkataan "SECERIA PELANGI"
coretan mama tentang....
mata nurin pantas menangkap baris ayat :
deras hujan mematikan langkah, sukar bergerak bebas diluar padang, namun selepas hujan berhenti, pelangi muncul menceriakan langit, warna pelangi memikat mata memandang itu la sebenarnya SECERIA PELANGI...

nurin masih tidak mengerti....

baris seterusnya dibaca....
walau apa pun yg melanda kita... kita perlu tersenyum riang spt tiada apa yg menganggu kita....
kita kena jd mcm pelangi, munculnya selepas hujan, tabah menghadapi dugaan, selepas menangis jgn terus menangis tp senyum la seceria pelangi yg mengindahkan alam selepas hujan membasahi bumi....
tiap satu perkara yg kita rasa tak patut terjadi kita kena ingat, pasti ada hikmah disebaliknya....
spt hujan... menyukarkan langkah manusia apabila di luar, tetapi merupakan rahmat buat tumbuh-tumbuhan.... hasilnya.... tumbuh-tumbuhan hidup segar....
jgn kita marah hujan yg sementara sdgkan memberi byk manfaat pd kita....
buat nurin anakku....
kau harus tabah dan merelakan pemergian mama...
mama yakin kau mampu tabah spt mama....
biarpun kehilangan mama....
tp tak bermaksud kau hilang dr rahmat-NYA....
mama harap kau jd SECERIA PELANGI....

nukilan mama buat nurin menitiskan air matanya....
manakan tidak, mama seolah-olah tahu bila dia akan pergi menghadap ILAHI....
mmg nurin plg rapat dgn mama....
semua benda nurin tanya pd mama....
semua perkara nurin kongsi pd mama....
mama....
nurin mengerti kini...
biarpun terlewat...
tp nurin harap masih lg sempat....
nurin akan belajar tabah....
mencari kehidupan nurin yg hilang sebelum ini....
mama....
mama sentiasa segar dalam hati nurin....
semoga roh mama dicucuri rahmat ILAHI....

***

nurin melangkah yakin menuju kearah kakaknya...
"in kau pasti?"
"ya kak long!"
"kalau macam tu akak doakan kau selamat pergi selamat kembali"
"ok" nurin menunjukkan ibu jarinya ke atas. kemudian dicapai tangan kakaknya lalu dicium.
nurin dan kak longnya berpelukan.
nurin menuju ke destinasinya... meneruskan perjuangan hidup....
menimba ILMU.....

mama terima kasih!

Isnin, 20 Jun 2011

wujudkah aku?

entri aku kali...
mood muram....
sedingin hati aku yg membeku....
sekeras jiwa aku yg memberontak...
sumenye terpendam!
tak mampu aku luahkan....
pertanyaan mengasak benak...
wujudkah aku?
wujudkah?
wujud?
angin malam tak lg sejuk....
hangat spt mentari di atas kepala....
argh!!!
mmg tiada siapa tahu apa yg bermain-main dalam fikiran aku...
kdg2 aku sndri pun tak dapat nak pastikan~
cuma....
kewujudan aku adakah diperlukan?

Khamis, 16 Jun 2011

sebatang pen


aku menyeka air mata yg berguguran
dia menghampiri
"nape menangis ni? yg lepas tu biar la lepas"
aku hanya membatu...
aku mulai melangkah ke meja...
pen berwarna-warni lantas dicapainya....
pemberian insan yg paling disayangi....
"maafkan aku..."
"maafkan aku...."
***
"nah ambil lah hadiah ni, mgkn tak seberapa...."
"isk kau ni, buat susah2 jek"
"ala, kita da lama kawankan? aku tak pernah beri kau apa2"
"la....cmtu pulak? aku ikhlas kot nak kawan dgn kau, tak mengharapkan pape"
"em.... terima jela sempena kejayaan kau ni"
aku senyum....
"terima kasih...."
hanya tu je yg mampu terucap
aku mmg tak pandai nak pamerkan yg aku suka pemberian seseorang...
tp tak bermakna aku tak hargai...
***
"hey! ni pen yg aku tgk tu kan?"
 dia senyum nipis
"mahal ni!"
"tak la"
"eh kau jgn bohong la.... seratus lebih kan harganya?"
"aku tak bohong.... mmg tu harganya... tp persahabatan kita tak ternilai harga jika dibandingkan sebatang pen tu"
"mana kau dpt duit?"
"adalah"
aku hanya mampu diam....
bukan aku tak tau... dia bukan orang senang....
sama je macam aku.... sambung belajar pun guna pinjaman juga....
ah! aku rasa cm dia membazir kerana aku....
***
"kau tipu aku!"
"mana ada?"
"ye... lau tak nape ada gambar kau dgn dia?!"
"tak! aku cuma...."
"tgk kau tak dpt ckp kan???"
dia berlalu pergi....
***
dia merapati aku
kemudian memeluk aku dgn erat
"aku maafkan kau la...."
"maafkan aku.... aku tak tau..."
"la suma tu kan salah faham jek"
rupa-rupanya kawan aku pergi kedai emas dgn tunang aku semata-mata nak belikan cincin utk aku...
gambar dia dgn tunang aku sekadar kenangan jep...
sebab dowg juga kawan rapat~

kawan ibarat sebatang pen...
sgt berguna....
sentiasa membantu kita utk mencoret di kepingan kertas...
selalu ada semasa kita memerlukannya....
akan tetap ada sehingga ke akhirnya....
setia~tu la sahabat!

Isnin, 13 Jun 2011

Ahhhh!!!!TerHARUnye~

erk...kali ni aku nak cite pendek jek....
sebabnya???
da lewat malam....mata da letih sgt.....td pun balik site aku tak tdo2...
owg laen sume, bile aku tanya dok bantai tdo....
huhu....
eh lari topik sikit~
ngeeeeeeee....
apa yg buat aku terHARU???
nak tau tak sume???
aku di BLOGLIST kan oleh blogger kesayangan aku...
hahaha...mmg tak disangka2....
nak tau Siapa dia???
jeng!
jeng!
jeng!
ha~
suspen tak???


hehehe....k aku bgtau la ni.....lek2 je~
kak ct minta izin ya~huhu...

haaa....ni la dye blogger kesukaan & kesayangan aku...huhu....
seorang penulis~
lalala....
mana tak terharu beb....
1st time tersenarai kat bloglist owg laen....
da la tu aku minat blogger ni...
k sape2 yg lom penah jejak kaki ke blog kak ct...
meyh...
try la jenguk...pasti tak rugi....
ada putri ikha menanti ag..hahaha....
pe ag???
jom terjah!!!
hahaha....
 k...aku kena benti ni...mata da kelat sgt2....
kak ct, tenkiu sanat2 apperciate gile~hahaha....

Aku+Kos (Part 1)

hi...
kali ni entry aku sal bidang yg aku amek kat U ni...
kalau aku ckp aku dak sains geomatik...
agak2 bape ramai yg tahu akan bidang ni???
hehehe....
tp aku lebih selesa guna nama persatuan...
GEOMASS...
stylo sikit..
hahaha..
atau guna kod SUG.....
k..pe yg aku nak cite ni?
ha....bidang aku ni bukan la tok jenis dak pmpn yg suka make-up2 k...
dak pmpn cm tu aku suka ckp....dak OM (Office Management)
yela lau keje cm aku....of coz2....dok bwh matahari....
confirm cair make-up...
dak OM lak jenis ne jge penampilan....yela....
da mmg cmtu hukum karmanya...
so dak pmpn yg suka make-up aku nasihatkan jgn le joint kos yg aku amek...
lau btl2 minat jep...
ya minat
aku mmg minat sgt geografi even aku takdela skor A pun masa PMR dulu...
tu yg aku pelik...
SJ yg bosan tahap cipan leh lak aku dpt A...aneh2~
kira sape dak pmpn yg nak amek kos ni mmg aku ckp kita akan nmpk comot sikit 
berbanding dak2 OM yg bergaya dan meletup penampilannya....
k aku bukan nak banding2 kan 2 kos ni...tp mmg kenyataan~
hahaha....
penah sekali bile berjalan dak SUG jalan nan dak OM
tercipta la nama SUGOM~
he....dap juga bunyinye...
tp bile mengenangkan kos aku ni jenis tahan dibawah terik mentari vs kos yg stylo sgt2....
lawak lak asenye....
ahhhh!!!tolong~ada red indian...hahaha...guwo jep....
adik bergaya dgn ranging pole~
tunggu giliran ok tok mencuba benda ni~hikhik....
1st time turun padang...yg adik pegang tu nama dye optical square atau sesiku optik...
ni la benda tadi bila diambil nan jarak dekat....comey kan???hahaha.....
ha....time ni sume pun blur2 tak nmpk pe yg ne buat....
ok setelah menerima arahan dr encik...tugasan pun mulai dilakukan di pdg....
ukur tanah tu..ukur jangan tak ukur keyh~
dah ukur...amek bacaan ya....
ha...SU wt keje keyh....catat jgn tak catat!!!!SU=adik
ni salah satu alat yg kitowg guna....encik cakap mula2 belajo guna alatan yg kos tak mahal....hehehe...


ni namanye arrow~
sebenarnya banyak ag nak cite dan masukkan gambar tp sebab tenet slow...
maka aku harus terima hakikat yg pedih ini..
hahaha...poyo jep kan???
jmpe ag t k~
da....

Khamis, 9 Jun 2011

kontest muka ntah pape jer



hye.....
aku telah ditag oleh bff aku cik ibtisam najmi
tok men'join'kan diri dalam kontest anjuran si kucing nak tidow
makanya...
aku mencuba tuah....
hahaha....
meyh aku tunjukkan muka huduh ku~
treng....
treng....
treng....



ok...
disebabkan encik penganjur tak minta deskripsi gmbooo....
maka aku pun takmo cite pepanjang~

siniew aku mau tag....

so de sesape ag mau join???
sila2...
jgn malu...
tgk!
aku pun tak malu letak gmbo tuh,,,,
hahaha....
da~

ting tong....i need help

hye sume...
kali ni aku mmg nak minta tolong sangat2 kat kowg yg 
terlalu ke....
tersinggah ke....
terpijak ke.....
terlanggar ke.....
blog aku ni....
sila la like pic aku nan bff aku.... 
klik kat bawah ni
besenye contest ni aku yg join....tp kali ni....
bff aku yg masuk....
dye edit gambo aku skali...terharu2~
hehehe....lau kowg nak like gmbo peserta2 lain pun bgus gak...
sbb sume nye hebat2 blake~
aku pun naek rambang mata....
aku mmg tak harap menang sgt cume....seronok jep nak join.....
tp aku harap lau menang boleyh bg kenangan terbaik aku nan bff aku tuh...
bukan apa~
dye penah ckp kat aku....
'aku selalu gak masuk pertandingan, tp tak pernah menang'
kesian lak aku bile bff da ckp cmtu...
sbb tu aku berusaha nak menang gak....
sbb aku nak dye rasa kegembiraan tu....
aku tak kesah sbb aku pernah gak la rasa menang hadiah walaupun yg kecik2 
(aku sgt hargai ^_^)
dr dye tak penah langsung...
isk....
so good luck 4 both of me k~

Ahad, 5 Jun 2011

"Eh siapa Mira Edora tu?"

entri aku kali ini berkisarkan sorg gadis bernama mira edora....
jujurnye...aku mmg tak kenal pun sape die....
tp disebabkan die kata boleh karang cerite....
maka aku pun nak mencube la....
aku akui aku belum boleh menulis dengan baik lg sekarang ni....
tp takpe la....nak jd penulis bukan mudah kot~
huhu....
lebih2 lg nak tarik perhatian para pembaca.....

aku & mira edora.....
sape lg chumell???
hahaha....takde la....of coz la aku tak sechumell die~
hahaha...tgk kat ats tu...tgk!!!
kan...chumell jep katun hasil dr gmbo cik penganjur kita sendiri....
ni ckp jujur keyh takde 'kipas2' punye....

ok story ni bermula di sebuah sekolah kota metropolitan
aku a.k.a taiko crew 0910
mira edora a.k.a diva pinky club

aku dan mira edora mmg tak pernah sebulu sebabnya kitorg berbeza dari segi karakter......
aku mmg terkenal dgn gaya yang cool, manakala mira edora sibuk dgn loose powder.....
aku dipanggil tomboy sebab pengikut lelaki aku lebih ramai berbanding perempuan, mira pula asyik dengan barangan berjenama yang mahal2....

disebabkan aku nak rekrut anak buah dan mira pun nak menambah bilangan ahlinya kitowg gaduh besar~

aku:weyh, ko dgr sini k, jgn penah nak cilok pengikut aku...
mira:la....nape lak u??? bukan ada cap mohor u pun kat bdk tu....
aku:ok...kali ni aku boleh lepaskan bdk tu.....tp next tyme jgn harap la!kita buat perjanjian!
mira:ah...u jgn main kotor sudah....i tak suka okeh!
aku:aku jaga kawasan aku....kau jaga kawasan kau!deal?
mira:i accepted!

walaupun aku buat group yg dianggotai oleh bdk2 bermasalah tp kitowg bukan teruk....cuma kdg2 langgar disiplin sekolah jek....cm ponteng sekolah....tp besenye kitowg blajo kat luo....seronok smbil menghayati alam~
mira edora pula lain citenye....dia buat group tok org2 yg setaraf dgn dia....dia mmg kaya....sbb tu jaga penampilan gila2.....

sejak dari hari tu, aku dan mira sepakat dgn perjanjian..
namun aku bukanlah jht mana pun....

suatu hari...sewaktu tamat persekolahan
mira edora spt biasa menunggu ayahnya utk menjemput dia pulang....

TIBA-TIBA....

pengacau 1:hey si cantek...nak kenal boleh??? (tgnnya bermain-main dgn rambut mira edora)
mira edora:a...ap...apa u all nak ha??? (menoleh kiri, kanan..ternyata hampa kerana tiada kelibat sesiapa pun di luar kawasan sekolah)
pengacau 2:eh..eh...dia dok tanya lg??? (cuba merapati mira edora)
mira edora:eh...pergi la...jangan kacau aku....(berkira-kira mahu menjerit...tapi sejenak dia tergamam)
pengacau 1:kitowg mmg suka kacau org....org cantek mcm ko... (tersengih)
pengacau 2:jom la aku da tak tahan!!! (terkinja-kinja cm beruk)

aku dan beberapa owg crew aku terlihat kejadian tu....kemudian~

crew 1:aku g panggil pak guard k....
aku:cikgu laki sekali lau dpt
crew 2, crew 3 dan crew 4:jom kita settle dulu....
aku:set! (ibu jari ke ats)

crew 3:hey polis,polis!!!! (jerit dgn lantang)
pengacau 1:polis la.... (gabra)
crew 4:sini en....cepat-cepat! (berpura-pura)
crew 2:en....dia nak buat perkara tak senonoh dgn gadis tu.... (menjayakan watak)
aku diam dan terus menarik mira edora....
pengacau 2:hey bdk ko nak kelentong aku ke??? (tgnnya memegang bahu aku)

aku menepis~lalu.....
dia cuba menumbuk dimuka..aku mengelak....pengacau 2 terus mengeluarkan pisau....
pengacau 1 cuba mempertahankan diri apabila crew 2, crew 3 berdiri berhadapannya....
sebelum sempat aku diapa-apakan....

pak guard:hey ko nak buat apa ha??? (mengacukan kayu batalionnya)
pengacau 1,pengacau 2 terus beredar meninggalkan tempat tersebut kerana memandangkan kitowg lebih ramai drpd dia....
cikgu aman muncul setelah sumenya berakhir....

mira edora:thanks u all coz selamatkan i td....(mira edora mengurut dada, lega)
aku:not a big deal...ko htg aku 1...(aku mengankat kening)
mira edora:eiiiii....cmtu pula u ni...(muka mira edora keruh)
aku:takde la aku guwo2 jek tu
crew 2:taiko bukan jenis suka ditolong...tp dia suka menolong...
crew 3:yup...(menepuk bahu crew 2)
crew 4:jom gerak!
aku:k la, aku gerak dulu...ko jge diri baik2....(aku angkat tgn)

sejak dari insiden tu aku dan mira edora mulai rapat....
ada yg ingt kitowg ni lesbian....yela....kan dyowg anggap aku tomboy....tak kurang gk yg anggap aku pengkid...cis tarak guna!

tak sampai situ jek persahabatan kami....
sewaktu aku dan mira edora lepak kat atas bumbung mengahadap langit ciptaan tuhan..
aku:mira camne ko dress up ha?
mira edora:asal u tanya dear?
aku:er....takde pape la....
mira edora:no!i tau u mesti ada pape...story la kat i....
aku:tp ko tau kan aku tak suka nak minta tlg ni...
mira edora:ok cmni u anggap je ni credit i sbb u tlg i dulu masa kena kacau...
aku:eh aku tlg ikhlas la...
mira edora:i suruh u anggap jela....sbb u susah sgt nak terima pertolongan dr i...
aku:ok....(senyum)...sebenarnya....aku suka kat sorg dak crew aku....lusa hari jadi dia....so aku ingt nak...
mira edora cepat memintas...
mira edora:means ko nak dress up like a girl??? (kening mira edora terangkat)
aku:(tunduk)...ya.....
mira edora:owh....tu je....i ingt apa la sgt~
aku:ha? (terkejut) maknanya???
mira edora:i will make over u dear...trust me!
aku:(muka bling2~) aha....thnks mira....

hari yg ditunggu-tunggu pun tiba....
handphone mira edora berdering minta diangkat....

aku:mira!!!!aku.......

atas jasa mira edora aku berjaya memikat org yg aku suka....
dan mira edora juga senang hati dengan kegembiraan aku...

tunggu tak habis lg!!!

ketika aku dan mira edora lepak di tempat biasa....
aku:eh mira....ko ni....tak kesah ke aku nan _ _ _ _
mira edora:nape lak u tanye i cmni???
aku:yela org ckp kitakan.....
mira edora terkejut lalu menjerit
mira edora:hey!!!!u ingt i les ke apa???
aku:da tu ko tak penah cite sal pakwe ko kat aku...mana nak tau....
mira edora:ada lah...ni ha....(sambil menunjukkan gambar)
aku:eh gmbo katun apa ko tunjuk kat aku ni mira oit???
mira edora:eh? (mira edora mengambil semula dari tangan aku) em...tu gmbo versi dollydle la....
aku:hm...aku tau...saje jek...tp nape takde yg real???
mira edora:tak nak kantoi nan parents i la...
aku:(terkejut) eh ko takot nan parents heh??? (aku gelak guling2)
mira edora:(muka merah padam) eh...u ni...bukan la....

begitu persahabatan antara aku dan mira edora.....kami menjadi sahabat baik selepas beberapa peristiwa yang berlaku dalam hidup kami!!!

haha....
ni la cite rekaan aku
harap cik mira edora sukakannya...
penat kot dok mengerah otak...+ menaip....
sok ada kelas...
so enjoy myself...
da.....



Sabtu, 4 Jun 2011

My 1st Bel260 assignment done!

heyya
take a look and do comment if i make a mistake in grammar...

When talked about my first date, what was across in my mind is nil. I do not have any first date in my life because I never really think about it. First date usually was set up for someone we love or special in our life. So, for a girls like me I surely if a first date is talked about it should goes with a boy. But unfortunately I do not have any memories about it. This all because I believe ‘love after marriage’ is the best. Nevertheless, after my lecture asked to write it, I try to imagine what would be in my first date. I think it would be a whole day first date for me as I love to go for a walk. I would like to have a great day together.
                I prefer to go to the theme park so we can do an activity while we walk and chat. We could play many challenging rides such as roller coaster, pirate ship, screaming swing and many others. I also will bring the camera so we could capture the moment together. After sharing the fear and laugh together, I will bring him to the beach where the place we can relax our mind by enjoying the music of nature. There, I will take out my special dishes that I prepared even though my cook was not great as my mother cooks. Next, we will chat about our interest to know each other deeper and view the waves pounding the beach until we feel want to go back home.
               
that's all for today....
until meet again
da...

Jang Keun Suk In Malaysia

~annehaeseyong~
who is him???
he is jang keun suk!!!
omo~
he got a killer smile i think...
the ticket concert that i have won i give it to my two beloved sisters...
they went there today!!!
4th June 2011...
it was a big day i think to all the fans of him
he is a actor, model also a singer~
the drama he starring that i already watch is...
You're is Beautiful, Mary Stayed Out All Night and Beethoven Virus
the film i already watch is.....
The Case of Itaewon Homicide
i like his characters....
he ways in approaching his fans...
i quite sad because did not get any merchandise....
my sister said i won a silver ticket....
i really hope get the merchandise as i can't go there to see him with my own eyes...
but it is only a hope...
my sister also envious with those bought the merchandise....
it quite expensive for ordinary people like us...
my sisters only a person whose working in government sector 
that doesn't fit the rich lifestyle people...
we cannot buy any things that we like in the manner of waste...
we are being taught to be wisely used money in term of saving for future...
hahaha....
never minds....
i will consider it....
no luck~huhu....
after all....i hope my both sister enjoy the concert very much...
cause it a gift from me....
maybe all of think it not a huge thing because
i get it from a contest without spend any money to got it....
whatever it is....
it already pass....
i'm happy for them...
because can see the international actor with their own eyes!!!
till meet again
luv yeah!

Jumaat, 3 Jun 2011

isk....when should i used it???

hye2!!!
see~
what?
what???
what??!
omo...he....it's nothing lor~lol
hahaha....
actually it's a japanese girl bag but i ask her to change into hijab girl bag....

this cute little thing is cat from key manager (my freebies) + flying bird key manager (my order)....

this all mine~hahaha....are you jelous with me???get it yourself ok???

ha....aren't this thing cute???
it was my 1st tyme i buy via online~

thnx to....lee mi sun

actually i've never buy online before this because i was afraid that i would not get the things....
hehehe....
so?
do you want one for yourself???
go shopping in her blog ok???
don't worry she is very kind person...
hehe...

till meet again~
luv yeah!

Khamis, 2 Jun 2011

wanita untuk dicintai bukan dikasari

selamat sejahtera semua
hye....kali ni aku nak rasa nak lemparkan rasa tak puas hati pada lelaki2 kat luar sana....
bukan semua....
sesetengah la....
kadang2 aku bingung sangat....
wanita spt yg kita semua sedia maklum.....
mahluk ciptaan-NYA yg memiliki kelembutan dalam hatinya....
walau setegas mana pun dirinya....
pasti akan tunduk pd yg disayang....
bukan takat lelaki....
if that girl in love with ALLAH...
so she will make sure that she do her best to be a great muslimah.....
INSYALLAH...

jd semua sedia maklum....
sesiapa pun pasti mahu dicintai....
mana yg nak dikasari melainkan die mmg ting-tong....
kalau orang tu mental aku tak pasti.....
tp lau org kurang siuman sekalipun....
aku confirm dwog akan lbeh suke kita amek perhatian pd dyowg....
confirm~

baik lelaki dan wanita....
yang tua mahupun yang muda.....
yang miskin atau kaya
semua mahu dicintai.....

kerana apa???
kerana kita semua adalah manusia biasa yang dianugerahkan perasaan.....
hargai la perasaan tu.....

wanita perhiasan dunia....
seringkali bait rangkap tu bergema di kotak fikiran aku....
aku berpendapat 50%-50% tntg tu....
kenapa???
sebabnye....mmg wanita yg cantek menarik minat lelaki.....
tp lau yg tak cantek mereka pndg serong pula....
kdg2 aku rasa kesian sgt kat dyowg yg mungkin tak memperolehi rupa paras yg cantek....
bukan nak kata aku cantek.....
tak!sungguh.....huhu....
lau aku cantek mesti anak raja da shuke btl tak???hahaha....
takdela...guwo jek....hehehe....
ok smbg balik....
kdg2 aku risau jgk bile wanita yg tak cantek tu dikeji, dihina.....
sedangkan tu pemberian yg ESA....
takot mereka rasa rendah diri teramat lalu buat perkara yang sia2....

tp dgn keadaan skunk kecantikkan pun bukan masalah penting....banyak produk2 dipasaran kan~

sape kata takde wanita dikasari ketika ini....???
aku yakin ada!
dan aku sangat tidak shuke bila itu berlaku....

ada je lelaki yg malas bekerja mempergunakan wanita demi memperdagangkan seks buat lelaki2 kaya....
sakitnya rasa hati.....


semoga kita semua dalam lindungan ILAHI.....